Ons verhaal

Al jaren sluimerde bij ons het idee om een eigen wijngaard te bezitten. Gewoon hier in Nederland en niet in Italië, Spanje of Frankrijk. We hadden met grote interesse al diverse artikelen gelezen in tijdschriften en kranten over wijngaarden in Nederland en wisten dus dat het mogelijk was om goede wijnen te kunnen maken van druiven die zijn geteeld in Nederland.

In 2009 kregen we een stuk grond tot onze beschikking in het mooie Twentse Geesteren en daarmee kregen we de kans om onze grote droom waar te maken.

Vol enthousiasme en na veel bezoeken aan andere wijngaarden en het verzamelen van zoveel mogelijk informatie die ons van nut kon zijn, zijn we in 2010 begonnen met de aanleg van onze wijngaard in dit prachtige stukje van Twente. Aangezien we geen commercieel doel hebben, gaf ons dit de vrijheid om onze wijngaard anders aan te leggen dan normaal het geval zou zijn. Door deze eigenzinnige aanleg van de wijngaard is een wijngaard ontstaan met prachtige doorkijkjes met een zeer rustgevend karakter.

We verbouwen in de wijngaard 2 rassen druiven, Johanniter voor de witte wijn en Marechal Foch voor de rode wijn. Deze rassen zijn zeer geschikt voor de teelt van druiven in Nederland. Zo zijn ze goed resistent tegen diverse schimmelziekten en zijn er van de druiven fantastische wijnen te maken. 

Natuurlijk moet een wijngaard ook een naam hebben. Die was snel gevonden. Jaren geleden heeft Henk een artikel over oude benamingen voor planten, dieren en vogels in de Twentsche Courant gelezen. Eén daarvan was een oude Saksische benaming voor de ooievaar. Die oude benaming was “Adebaer” en de betekenis van het woord is “Hij die geluk brengt”. En aangezien we dachten dat de wijngaard ons veel plezier en geluk zou brengen (wat ook zo bleek te zijn) leek deze naam ons zeer geschikt. En laten we wel wezen, wijn drink je toch meestal in gelukkige en plezierige omstandig-heden!

Onze droom en ons doel, een prachtige wijngaard  te bezitten met druiven van hoge kwaliteit waar fantastische wijnen van worden gemaakt, is werkelijkheid geworden. Wij willen U hiervan mee laten genieten en hebben daarom onze wijngaard voor iedereen opengesteld. Als U in de buurt bent, voel U dan vrij om de wijngaard te bezoeken en gebruik te maken van het terras en de picknickbank. Indien we zelf aanwezig zijn kunt U natuurlijk ook onze wijnen proeven.

Met hartelijke groeten,

Henk en Marian Masselink.

info@wijngaard-adebaer.nl +31(0)6 51 26 79 10